Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság

Hírek, információk


Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság épületében, a járványügyi helyzetre tekintettel az ügyfélfogadás során az orrot és a szájat eltakaró maszk és kesztyű viselése kötelező! Az ügyfelek részére kesztyűt biztosítunk.


Maszkot viselő ember


Maszkot és kesztyűt nem viselő ügyfélnek az épületbe belépnie SZIGORÚAN TILOS!2020.10.05.

   


Megjelent a Lampl Hugó Emlékplakett elnyerésére kiírt pályázati felhívás

A Hivatalos Értesítő 52. számában, 2020. szeptember 24-én megjelent a Lampl Hugó Emlékplakett elnyerésére kiírt pályázati felhívás. A díj átadására a tervezettek szerint 2021. március 22-ei Víz Világnapja alkalmából tartandó rendezvény keretében kerül majd sor.
Az értesítő pdf dokumentumban letölthető.

2020.09.29.

   

   


Víz Világnapi kitüntetések

Vitányi Csabáné csoportirányító asszony részére a Vízrendezési és Öntözési Osztály dolgozójának a huzamosabb időszakon keresztül végzett magas színvonalú, kiemelkedően eredményes munkája elismeréséül Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr Kvassay Jenő Emlékérem elismerést adományozott Víz Világnapja alkalmából.
Zolnai Tamás, az Egri Szakaszmérnökségen dolgozó gátőr részére, a vízügyi ágazatban végzett kiemelkedő, magas színvonalú tevékenysége elismeréseként Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr Miniszteri Elismerő Oklevél elismerést adományozott a Víz Világnapja alkalmából.

2018.09.07.

   


Augusztus 20. alkalmából kitüntetés

dr. Béres- Balogh Judit Igazgatási és Jogi Osztályvezető asszony részére állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr Miniszteri Elsimerő Oklevél elismerést adományozott az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóságon tanúsított több mint egy évtizedes kimagasló tevékenysége, hivatásszerű munkavégzése elismeréseként.

2018.09.07.

   


VI. Tiszai PET Kupa

A VI. Tiszai PET Kupa - hazánk egyik legismertebb természetvédelmi eseménye - 2018. augusztus 4-12. között zajlik Szatmárcseke és Tiszamogyorós között.
A 10 tonna hulladék összegyűjtését zászlajukra tűző PET Kalózok 22 hulladékból készült hajóval és 50 kenuval szállnak vízre. A kulturális programokkal és versenyekkel tűzdelt eseményen közel 500 önkéntes és versenyző vesz részt.
A PET Kupa előfutama már zajlik, hiszen egy 17 fős önkéntes csapat 2018. augusztus 1-én a Fekete-Tisza forrását látogatta meg, majd pedig vízre is szálltak Husztnál, hogy kenuikkal a Kupa kiindulópontjára érjenek és csatlakozzanak a versenyhez. A túrán részt vesz a kárpátaljai KMKSZ ISZ, a Kárpátjáró és a Papilio - természet- és környezetvédelmi Egyesület is.
A PET Kupa célja, hogy a sport, az önkéntesség és a természetvédelem erejével hívja fel a figyelmet élővizeink védelmének fontosságára.
Sajtóanyag: https://petkupa.hu/hu_HU/ujjabb-kaloztamadas-a-hulladekok-ellen

https://www.facebook.com/petkupa/

2018.08.03.

   


Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozattal előírt öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) kidolgozásra került az Országos Vízügyi Főigazgatóság irányításával. A terv célja a 2014-2020. fejlesztési ciklusban az öntözésfejlesztések vízjogi engedélyeztetésének stratégiai megalapozása, azaz olyan öntözési kontingensek meghatározása felszíni és felszíni alatti víztestekre, amelyek nincsenek jelentős hatással a környezetre, alapvetően a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi és minőségi állapotára. Vélemények kiegészített tábla ÉMVIZIG_20170531.xlsx
A beérkezett vélemények alapján átdolgozott VKGTT és SKV honlapunkon elérhető: VKGTT_SKV.zip

2017.06.07.

   


Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozattal előírt öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) kidolgozásra került az Országos Vízügyi Főigazgatóság irányításával. A terv célja a 2014-2020. fejlesztési ciklusban az öntözésfejlesztések vízjogi engedélyeztetésének stratégiai megalapozása, azaz olyan öntözési kontingensek meghatározása felszíni és felszíni alatti víztestekre, amelyek nincsenek jelentős hatással a környezetre, alapvetően a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi és minőségi állapotára.
Az ÉMVIZIG működési területét érintő Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) honlapunkon elérhető, véleményezhető: VKGTT.zip
Tekintettel a fent hivatkozott Kormányhatározatra és az abban megadott határidőre, kérjük, hogy véleményét 2017. május 12-ig Igazgatóságunknak a vizgazdalkodasi.osztaly@emvizig.hu e-mail címre megküldeni szíveskedjen.

2017.04.13.

   


Víz Világnapi kitüntetések

2017. március 22-én a Belügyminisztérium márványaulájában került megrendezésre Víz Világnapja alkalmából tartott - a szakmai kitüntetések átadását is magában foglaló - ünnepség. A rendezvényen beszédet mondott Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár. A szónok – egyebek mellett – rámutatott: nem az ünneplés, hanem az emberiség jelene, de még inkább jövője iránti a törekvés a fontos, az a szándék, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntartható vízgazdálkodás fontosságára. Az ünnepség keretein belül Kontrát Károly miniszterhelyettes kitüntetéseket adott át a vízügyi területen kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek részére.
Budai Béla, a Miskolci Szakaszmérnökség gátőre kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül Miniszteri Emléktárgyat vett át, Farkas Béla, az Egri Szakaszmérnökség gátőre pedig a példamutató, magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült.
A 2017. évi jégvédekezés során végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül Halász Csilla, az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály folyógazdálkodási referense, Kovács Péter, a Vízrajzi és Adattári Osztály vízrajzi ügyintézője, továbbá Lánczi Árpád, a Hajózási Szolgálat hajóvezetője a Rendkívüli helytállásért érdemjel ezüst fokozata elismerésben részesült.
A kitüntetetteknek gratulál a kollektíva.

2017.03.23.

   


Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetés

2017. március 16-án a Belügyminisztériumban nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából tartott ünnepség keretein belül Ruzsinszki Erzsébet kisasszony az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály ügyintézője a vízügy ágazatban közel negyedévszázadon át végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült.

2017.03.16.

   


További hírek, információk:

1   -2-   -3-   -4-   -5-  


Az Igazgatóság személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatása elérhető a linkre kattintva